Uitgaan

Harderwijk staat bekend om de mogelijkheden rond het toerisme.

Heel vreemd is dat niet, want er is genoeg te doen. Je kunt gebruikmaken van de vele terrasjes, je kunt er heerlijk eten en uiteraard zijn er genoeg evenementen en festivals. Ook op het gebied van winkelen en het strand is er genoeg te doen, inclusief vele mogelijkheden rond watersporten. Wil je uitgaan in Harderwijk, dan heb je alle mogelijkheden die deze Hanzestad biedt. We hebben een aantal interessante mogelijkheden op een rijtje gezet voor je.

Het Theater

Echt uitgaan in stijl, dat doe je in het theater van Harderwijk. Hier zijn voorstellingen voor jong en oud, met cabaret, toneelvoorstellingen en zelfs optredens met muziek. Er zijn meer dan 500 zitplaatsen en ook voor mensen die van ver moeten komen is dit een optie. Het theater van Harderwijk ligt namelijk op loopafstand van het treinstation en is zelfs met de bus prima te bereiken.

Kroegen en cafés

Uit eten

In Harderwijk hoef je niet lang te zoeken naar een plek om wat te drinken. Er zijn tal van terrasjes en ook kroegen en cafés zijn door heel de stad te vinden. Het gaat hierbij vooral om de gezelligheid. Namen als Het Schippertje en Gauwigheid zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het is verstandig om even te kijken naar de openingstijden voordat je hier een bezoekje gaat plannen.

Harderwijk staat bekend om de vele soorten vis die er gegeten kunnen worden, maar de restaurants zijn hier in alle soorten en maten te vinden. Je kunt hier Italiaans eten, een snelle hap vinden en verschillende snackbars. Wil je uit eten in een restaurant in de zomer, dan is het verstandig om te reserveren.

Er komen dagelijks veel mensen naar Harderwijk en dat betekent dat de stoelen al snel bezet zijn.

Wil je een keer een leuk dagje uit in eigen land, dan is Harderwijk zeker een aanrader, vooral omdat het ingericht is op toeristen waardoor er altijd genoeg te zien, eten en drinken is. Een goede basis voor een leuk dagje weg dus!

Evenementen en festivals

Met het grote aantal bezoekers in Harderwijk elk jaar is dit een logische plek voor een groot feest met veel muziek. Kijk vooral op de evenementenkalender om te zien of je een bezoekje kunt plannen waarbij je direct een evenement of festival aan kunt doen. Of juist niet wanneer je niet de enorme drukte in wilt lopen. Er is genoeg te doen, vooral in Harderwijk zelf aan het stadstrand, maar er zijn ook genoeg evenementen die buiten de stad gepland worden met het oog op het grote aantal bezoekers.

Is uitgaan in Harderwijk een goede optie?

Uitgaan in Harderwijk wordt vooral gecombineerd met een dagtrip. Overdag lekker watersporten, naar het Dolfinarium of een bezoekje aan de historische stad zelf en de dag afsluiten in een van de vele kroegen of restaurants in de stad. Een echte aanrader dus, zeker met de goede bereikbaarheid via de A28, het spoor en ook de busverbindingen.