Algemeen

Harderwijk biedt tal van mogelijkheden voor een leuk dagje weg.

Het is een stad waar veel gebeurd is en waar nog altijd veel gebeurt. Om het je wat makkelijker te maken, hebben we hier vijf mogelijkheden onder elkaar gezet die zeker de moeite waard zijn wanneer je een leuk dagje weg wilt hebben in Harderwijk en omgeving.

Het Dolfinarium

Het Dolfinarium in Harderwijk is het grootste zeezoogdierenpark van Europa en trekt ongeveer ene miljoen bezoekers per jaar. In 1955 werd het officieel in gebruik genomen, maar pas tien jaar later werden de deuren geopend voor het grote publiek. Het is dé plek waar je alle dieren van de zee van heel dichtbij kunt zien, zoals bruinvissen, walrussen, zeeleeuwen, dolfijnen, maar ook verschillende vissoorten die je normaal niet zo snel zal zien. Er zijn verschillende shows en kaarten zijn online te bestellen. Kijk wel altijd even naar de openingstijden voordat je een bezoekje plant!

Stadsmuseum

Watersporten

Het Stadsmuseum in Harderwijk is een bijzonder ervaring. De begane grond is altijd open voor alle bezoekers zonder kaartje. Het is zeker de moeite waard om eerst even te kijken welke tentoonstellingen er zijn voordat je een tripje plant naar het museum. De afwisselende exposities zijn altijd een leuk hoogtepunt en veel mensen waarderen het museum met een goed cijfer. Ook hier geldt dat het verstandig is om even de openingstijden te bekijken.

Je kunt het zo gek niet verzinnen op het gebied van watersporten en het is te vinden in Harderwijk. Je kunt er waterskiën, parasailen en boarden op het water. De verschillende mogelijkheden zorgen er niet alleen voor dat er genoeg te doen is, het zorgt er ook voor dat je er ook met heel het gezin aan het watersporten kunt beginnen. Er zijn verschillende bedrijven die hier actief mee zijn. Informeer altijd naar het aanbod, de prijzen en de tijden die mogelijk zijn zodat je het goed kunt plannen.

Vergeet niet nog even Harderwijk zelf in te gaan wanneer je er toch bent, het is zeker de moeite waard om de stad te bekijken of gezellig ergens te gaan eten.

Aangezien het toerisme zich hoofdzakelijk richt op de haven, kun je er zeker van zijn dat hier genoeg te zien is, maar dat je er ook goed kunt eten en drinken. Een aanrader, ook wanneer je alleen maar mensen wilt kijken!

De Veluwe

In de buurt van Harderwijk kun je heerlijk fietsen, ontspannen, wandelen of op zoek naar wilde dieren die er meer dan genoeg zijn. Er zijn verschillende bedrijven die hier complete uitjes plannen. Een bezoek aan de Veluwe kun je heerlijk afsluiten op een van de terrasjes van Harderwijk, al kun je hier ook heerlijk uit eten. Wel zo praktisch wanneer je net een lange fietstocht of wandeling gemaakt hebt en flink honger hebt gekregen van de inspanningen.

De haven van Harderwijk

Een compleet gratis en spannend uitje: de haven van Harderwijk. Ondanks dat de Zuiderzee afgesloten is, is het hier nog altijd een druk komen en gaan van verschillende schepen, waaronder Botters.